Zeewierkalk

€ 10,95
Inclusief belasting

Maakt de bodem minder zuur, verbeterd de bodemstructuur en zorgt voor betere opname van voedingsstoffen.

kg - oppervlakte m²: 2,5 kg - 50 m²
1

Zeewierkalk: bodemstructuur verbeteren 

Een gezonde bodemstructuur vormt de basis voor een weelderige tuin of een succesvolle oogst. Een natuurlijk en effectief middel dat steeds meer erkenning krijgt in de wereld van tuinieren en landbouw is zeewierkalk. In deze tekst ontdek je waarom zeewierkalk de ideale keuze is voor het verbeteren van de bodemstructuur en hoe je het kunt gebruiken voor optimale resultaten.

Waarom zeewierkalk?

Zeewierkalk is een natuurlijk product dat wordt gewonnen uit zeewier. Het bevat een uitgebalanceerde mix van mineralen en sporenelementen die essentieel zijn voor de groei van planten en de verbetering van de bodemstructuur. Het hoge calciumgehalte in zeewierkalk speelt een belangrijke rol bij het neutraliseren van zure bodems, waardoor de zuurgraad in balans wordt gebracht en een ideale omgeving voor plantengroei ontstaat. Meer graszaden nodig? Bekijk hier ons complete graszaad assortiment.

Bodemstructuur verbeteren met zeewierkalk van Tuinvoer.nl

Een van de voornaamste voordelen van zeewierkalk is de capaciteit om de bodemstructuur te verbeteren. Door zeewierkalk aan de bodem toe te voegen, wordt de bodem luchtiger en beter doorlatend. Dit zorgt voor een verbeterde waterafvoer en vochtretentie, waardoor planten gemakkelijker toegang krijgen tot water en voedingsstoffen. De fijne deeltjes van zeewierkalk zorgen bovendien voor een betere bodemtextuur, wat gunstig is voor de wortelontwikkeling van planten.

Wil je profiteren van de voordelen van zeewierkalk voor het verbeteren van de bodemstructuur? Het kopen van hoogwaardige zeewierkalk is de eerste stap naar een gezonde en vruchtbare bodem. Bij het kopen van zeewierkalk is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het product en de herkomst ervan. Kies voor een betrouwbare leverancier die duurzame productiemethoden hanteert en garant staat voor een zuiver en onverdund product, zoals Tuinvoer.nl.

Toepassing van zeewierkalk

De toepassing van zeewierkalk is eenvoudig en effectief. Strooi de zeewierkalk gelijkmatig over de bodem en werk het lichtjes in met een hark. Voor optimale resultaten is het aan te raden om zeewierkalk in het voorjaar of najaar toe te passen, wanneer de bodem actiever is. Regelmatig gebruik van zeewierkalk helpt niet alleen de bodemstructuur te verbeteren, maar voorziet ook de planten van waardevolle voedingsstoffen.

Samenstelling Zeewierkalk:
36% Calcium (CaO)
3,8% Magnesiumoxide (MgO)
         + Sporenelementen (Cu, Co, Mn, Zn)

Dosering: 50gr/m2.
Periode: Het hele jaar door (voorkeur 1x voorjaar en 1x najaar).
Geschikt voor: Gazon, border en moestuin.
Gebruik: Bij voorkeur bewolkt of regenachtig weer.
Geef na bemesting water om de meststof te activeren, niet nodig indien er regen wordt voorspeld.

Informatie

Soort
Organische meststof

Specifieke referenties

ean13
6096054120157

Zeewierkalk

€ 10,95

Advies nodig?
Wij helpen je graag!