Ijzersulfaat Meststof - Anti-Mos - direct strooibaar

€ 12,95
Inclusief belasting

Ijzersulfaat verhoogt de weerbaarheid van het gras en geeft je gazon een mooie diepgroene kleur. Werkt zeer goed tegen mos in uw gazon. Dankzij deze samenstelling is dit product direct strooibaar op uw gazon, zonder het eerst te vermengen. Geen regen voorspeld? Geef dan na het strooien wat water om de meststof te activeren. 

kg - oppervlakte m²: 3 kg - 50 m²
1

IJzersulfaat kopen?

Wil je de weerstand van je gazon versterken en van die vervelende mosgroei in je gazon af? Dan is IJzersulfaat Meststof de ideale oplossing voor jou! Met zijn krachtige werking is dit product speciaal ontwikkeld om de weerstand en mosgroei tegen te gaan en je gazon weer gezond en groen te maken. 

Wat is ijzersulfaat meststof?

IJzersulfaat is een veelgebruikt product in de tuinbouw en gazonverzorging vanwege zijn effectieve eigenschappen. Het is een chemische verbinding van ijzer en zwavelzuur en wordt vaak gebruikt als meststof en mosbestrijdingsmiddel. Het heeft een dubbele werking: het voedt de graswortels met essentiële voedingsstoffen en zorgt tegelijkertijd voor een ongunstige omgeving voor mosgroei. IJzersulfaat wordt daarom vaak ook als anti-mos middel gebruikt.

Wil je het beste voor je gazon? Dan mag onze ijzersulfaat meststof niet ontbreken. Wij garanderen hoogwaardige kwaliteit en een snelle levering, zodat je snel aan de slag kunt met het verbeteren van je gazon. Bekijk hier onze kunstmest artikelen.

Hoe moet ik ijzersulfaat meststof gebruiken?

Het gebruik van Ijzersulfaat Meststof is eenvoudig en effectief. Voordat je begint, is het belangrijk om het gazon te maaien en te zorgen voor een goede bodemvochtigheid. Vervolgens kun je gelijkmatig over het gazon het ijzersulfaat strooien. Dit kan handmatig of met behulp van een strooiwagen worden gedaan. Zorg ervoor dat je de juiste dosering hanteert, zoals aangegeven op de verpakking, om overbemesting te voorkomen. Na het strooien van het ijzersulfaat dien je het gazon te besproeien met water om de meststof te activeren. Is er regen voorspeld? Dan is het sproeien niet nodig. 

Het is belangrijk om te weten dat Ijzersulfaat Meststof alleen schadelijk is voor mos en niet voor het gras. Het zal de graswortels versterken en zorgen voor een gezondere en dichtere grasmat. Binnen enkele weken zal je merken dat het mos begint te sterven. Het mos wordt langzaam geel en zal daarna bruin worden. Op dat moment kun je het eenvoudig verwijderen met een verticuteerhark of machine. Wanneer al het mos verwijderd is zal het gras zijn groene kleur terugkrijgen. Het is raadzaam om het strooien van ijzersulfaat jaarlijks te herhalen om mosgroei te voorkomen en je gazon in optimale conditie te houden.

Kortom, Ijzersulfaat Meststof is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een effectieve oplossing om mosgroei in je gazon te bestrijden. Door ijzersulfaat te kopen en te strooien, kun je genieten van een mooi mosvrij gazon. IJzersulfaat kopen? Ontdek zelf de voordelen van direct strooibaar ijzersulfaat meststof en bestel vandaag nog.

Samenstelling Ijzersulfaat Meststof:

17,5% IJzer (Fe)
26,4% Zwaveltrioxide (SO3)

LET OP!: Bevat ijzer en kan roestplekken veroorzaken op verharde oppervlaktes!

Dosering: 60gr/m2 direct strooibaar.
Periode: Het gehele jaar.
Geschikt voor: Gazon, border en moestuin.
Gebruik: Bij voorkeur bewolkt of regenachtig weer.
Geef na bemesting water om de meststof te activeren, niet nodig indien er regen wordt voorspeld.

Informatie

Soort
Kunstmest
Toepassing
Bloemen & planten
Gazon
Moestuin

Specifieke referenties

ean13
6096047792781

Ijzersulfaat Meststof -...

€ 12,95

Advies nodig?
Wij helpen je graag!