Unimix 12-10-18

€ 16,95
Inclusief belasting

De bekende alleskunnen met hoog gehalte Kalium voor betere wortelgroei.
Kunstmest speelt een cruciale rol in de landbouw en tuinbouw om gewassen te voorzien van essentiële voedingsstoffen. Een veelgebruikte samenstelling is kunstmest 12-10-18, ook wel NPK 12-20-18 genoemd, die aangeeft dat het 12% stikstof (N), 10% fosfor (P), en 18% kalium (K) bevat. Hieronder vind je nuttige informatie over kunstmest 12-10-18 en deze specifieke verhouding.

kg - oppervlakte m²: 1,5 kg - 50 m²
0

Wat je moet weten over NPK 12-10-18

Allereerst leggen we je graag uit waar de 12-10-18 voor staat. Deze cijfers vertellen ons over de samenstelling van de kunstmest, namelijk dat het 12% stikstof (N), 10% fosfor (P), en 18% kalium (K) bevat.

Stikstof (N): Groei en Bladontwikkeling

Stikstof is een van de drie belangrijkste voedingsstoffen die planten nodig hebben voor een gezonde groei. Het bevordert de ontwikkeling van bladeren, stengels en algemene vegetatieve groei. Een 12-10-18-kunstmest betekent dat het een relatief hoog stikstofgehalte heeft (12%). Dit maakt het ideaal voor gewassen die veel bladgroei hebben, zoals grasland, bladgroenten en maïs.

Fosfor (P): Wortelontwikkeling en Energieopslag

Fosfor is van vitaal belang voor de ontwikkeling van sterke wortels en de vorming van bloemen en vruchten. Kunstmest 12-10-18 bevat ook fosfor (10%), wat gunstig is voor gewassen zoals tomaten, aardappelen en bloeiende planten. Het zorgt voor een gezonde wortelgroei en verbetert de algehele ontwikkeling van de vruchten.

Kalium (K): Weerstand tegen Stress en Ziekten

Kalium speelt een belangrijke rol bij het handhaven van de algehele gezondheid van planten en hun vermogen om stress te weerstaan. Het versterkt de celwanden, bevordert de weerstand tegen ziekten en helpt bij het reguleren van wateropname. Met een kaliumgehalte van 18% is kunstmest 12-10-18 geschikt voor gewassen die stressvolle omstandigheden kunnen ervaren, zoals droogte of extreme temperaturen.

Toepassing van Kunstmest 12-10-18

Kunstmest 12-10-18 is geschikt voor een breed scala aan gewassen, waaronder granen, maïs, groenten en fruitbomen. De juiste toepassing hangt echter af van de specifieke behoeften van uw gewassen en de bodemcondities. Het is essentieel om de aanbevolen doseringen te volgen en de meststof gelijkmatig over het te bemesten gebied te verspreiden. Over het algemeen wordt kunstmest met een hoog stikstofgehalte ,zoals kunstmest 12-10-18, vaak toegepast bij het begin van het groeiseizoen om de vegetatieve groei te stimuleren.

Efficiënt Nutriëntengebruik

Een van de voordelen van kunstmest 12-10-18 is de nauwkeurige controle over de voedingsstoffen die aan planten worden geleverd. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van voedingsstoffen, minimaliseert verspilling en draagt bij aan een gezonde groei van gewassen. Bij het gebruik van kunstmest 12-10-18 is het belangrijk om rekening te houden met milieubescherming. Overmatig gebruik kan leiden tot uitspoeling van voedingsstoffen in bodem en water, wat schadelijk kan zijn voor het milieu. Het is raadzaam om de aanbevolen doseringen te respecteren en meststoffen zorgvuldig toe te passen.

Dosering: 30gr/m2.
Periode: Maart t/m augustus elke 6 weken.
Geschikt voor: Gazon, border en moestuin.
Gebruik: Bij voorkeur bewolkt of regenachtig weer.
Geef na bemesting water om de meststof te activeren, niet nodig indien er regen wordt voorspeld.

Informatie

Soort
Kunstmest
Toepassing
Bloemen & planten
Moestuin

Specifieke referenties

ean13
6096053898828

Unimix 12-10-18

€ 16,95