Kalk+MgO: Gazonmest met Kalk en Magnesium

€ 10,95
Inclusief belasting

Een groen en weelderig gazon is de droom van elke tuinliefhebber. Om een gezonde grasmat te behouden, is de juiste voeding essentieel. Naast voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium, speelt gazonkalk een cruciale rol in het behoud van een gezonde pH-waarde in de bodem. In dit artikel zullen we de voordelen van gazonmest met kalk en magnesium verkennen en hoe kalk uw gazon kan transformeren tot een prachtig groen tapijt.

kg - oppervlakte m²: 2,5 kg - 50 m²
0

Waarom kalk belangrijk is voor uw gazon

 • Herstel van de pH-balans: Kalk voor uw gazon helpt de zuurgraad van de bodem te neutraliseren, waardoor de pH-waarde op het optimale niveau wordt gehouden voor een gezonde grasgroei.
 • Voedingsopname verbeteren: De gebalanceerde pH-waarde die de gazonkalk teweegbrengt bevordert de opname van voedingsstoffen door de graswortels, waardoor uw gazon beter gevoed wordt.
 • Vermindering van mos en onkruid: Door de pH-waarde te optimaliseren, wordt de groei van mos en onkruid geremd, waardoor uw gazon er gezonder en mooier uitziet.

De rol van magnesium in gazonmest met kalk

Naast kalk bevat de gazonmest met kalk ook een ander belangrijk element - magnesium. Magnesium is essentieel voor de fotosynthese in planten, waaronder gras. Het stimuleert de groene kleur van het grasblad en verbetert de energieproductie, wat resulteert in een gezonder en levendiger gazon.

Stappen voor het kalken van uw gazon

 1. Bodemanalyse: Voordat u begint met het kalken van uw gazon, is het raadzaam om een bodemanalyse uit te voeren om de pH-waarde van uw gazon te bepalen en eventuele tekorten te identificeren.
 2. Timing: De beste tijd om kalk op uw gazon te strooien is meestal in het vroege voorjaar of de late herfst, wanneer het gras actief groeit en de bodemvochtigheid optimaal is. Op onze seizoenenpagina ziet u precies welk product het meest geschikt is voor welk specifiek seizoen.
 3. Voorbereiding: Maai uw gazon kort voordat u de kalk aanbrengt. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de kalk.
 4. Kalk strooien op uw gazon: Gebruik een strooiwagen of handstrooier om de kalk gelijkmatig over uw gazon te verspreiden. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid kalk per vierkante meter.
 5. Water geven: Geef uw gazon na het strooien van de kalk grondig water om de kalk in de bodem te laten oplossen en te laten werken.

Tips voor het gebruik van gazonmest met kalk en magnesium

 • Lees de instructies: Volg altijd de aanbevolen dosering en instructies op de verpakking van de gazonmest met kalk en magnesium.
 • Overdrijf niet: Gebruik geen overmatige hoeveelheid gazonkalk, aangezien dit de pH-waarde van de bodem negatief kan beïnvloeden.
 • Regelmatig onderhoud: Om de gezondheid van uw gazon te behouden, is het raadzaam om regelmatig te bemesten en de pH-waarde te controleren.

Een groen gazon is binnen handbereik met de juiste zorg en voeding. Door gebruik te maken van gazonmest met kalk en magnesium kunt u de pH-waarde van uw gazon in balans houden, voedingsstoffen optimaliseren en de groei van mos en onkruid verminderen. Volg de juiste stappen en onderhoudsroutine om een prachtig groen gazon te behouden dat de buren jaloers zal maken.

Let op: Het is raadzaam om specifieke instructies van fabrikanten en professionals in de tuinbouw op te volgen om de beste resultaten te behalen.

Samenstelling Kalk+MgO:

Koolzuremagnesiumkalk
Zuurbindende waarde 54%
Magnesiumoxide-gehalte (MgO) 5%

Dosering: 50gr/m2.
Periode: Het hele jaar door, voorkeur 1x voorjaar en 1x najaar.
Geschikt voor: Gazon, border en moestuin.
Gebruik: Bij voorkeur bewolkt of regenachtig weer.
Geef na bemesting water om de meststof te activeren, niet nodig indien er regen wordt voorspeld.

Informatie

Soort
Kunstmest
Toepassing
Bloemen & planten
Gazon
Moestuin

Specifieke referenties

ean13
6096046356342

Kalk+MgO: Gazonmest met...

€ 10,95