Kalium Boost

€ 14,95
Inclusief belasting

Kalium tuinmest is een essentieel element voor een gezonde groei van planten en een bloeiende tuin. Het is een van de drie belangrijkste voedingsstoffen die planten nodig hebben, naast stikstof en fosfor. Kalium, ook bekend als kaliumoxide (K2O), speelt een cruciale rol bij verschillende aspecten van de plantengroei en ontwikkeling. Bekijk hier onze kunstmest met kalium!

kg - oppervlakte m²: 1,5 kg - 50 m²
0

Wat is kalium kunstmest?

Kalium is een belangrijk mineraal voor planten dat helpt bij het reguleren van de waterhuishouding, het versterken van plantencellen en het stimuleren van bloemvorming en vruchtzetting. Kalium tuinmest draagt bij aan de algehele gezondheid en weerstand van planten, waardoor ze beter bestand zijn tegen stressfactoren zoals droogte, ziekten en plagen.

Hoe moet ik kalium in de tuin gebruiken?

Er zijn verschillende manieren om kalium toe te passen in de tuin:

  1. Kalium kunstmest: Kalium kan worden toegevoegd aan de bodem door middel van kaliumrijke meststoffen, zoals onze kaliumboost!
  2. Organische bronnen van kalium: Naast kalium kunstmest kunnen ook organische bronnen van kalium worden gebruikt, zoals compost. Deze natuurlijke meststoffen bevatten kalium en andere voedingsstoffen die planten helpen bloeien.
  3. Bladbemesting: Kalium kunstmest kan ook worden toegepast als bladbemesting door kaliumrijke vloeibare meststoffen te verspreiden op de bladeren van de planten. Dit kan een snelle en effectieve manier zijn om planten van extra kalium te voorzien.

Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken en de instructies op de verpakking van de meststoffen te volgen om overbemesting te voorkomen. Door kalium op de juiste manier in de tuin toe te passen, kun je de gezondheid en opbrengst van je planten in de tuin verbeteren en genieten van een weelderige en bloeiende tuin.

Kalium voor de moestuin

Kalium kunstmest is onmisbaar bij groenten en fruitteelt, want:

  • het transport van het water en koolhydraten in de plant
  • het bevordert de stevigheid van de plant
  • het stimuleert de vorming van vruchten
  • het vermindert de gevoeligheid voor droogte en vorst
  • het zorgt voor weerstand tegen schimmelziekten
  • het bevordert de smaak en houdbaarheid van vruchten
  • Aardappelen, uien en kool hebben behoefte aan relatief veel kalium

Kalium tuinmest kopen bij Tuinvoer.nl

Als je op zoek bent naar een manier om de gezondheid en groei van je planten in de tuin te verbeteren, kan het kopen van kalium tuinmest een goede optie zijn.

Samenstelling Kalium Boost:
30% Kalium (K)
10% Magnesiumoxide (MgO)
42,5% Zwaveltrioxide (SO3)

Informatie

Soort
Kunstmest
Toepassing
Bloemen & planten
Moestuin

Specifieke referenties

ean13
6096052768726

Kalium Boost

€ 14,95

Advies nodig?
Wij helpen je graag!