Last van mos of klaver in je gazon?

visibility787 Bekeken comment0 Opmerking

Waarom heb je mos en/of klaver in je gazon?

Als je veel mos of klaver in je gazon hebt is dat een teken dat er een tekort is aan voedingsstoffen, mos en klaver zijn namelijk plantjes die groeien op stikstof arme grond.


Wat je kunt doen?

Mos kun je eenvoudig te lijf gaan met onze Anti-Mos ijzersulfaat, we hebben 2 varianten een direct strooibare en een in water oplosbare variant.

Ijzer is een belangrijke stof voor de groei van de (gras)plant. Tijdens het fotosyntheseproces haalt de plant mineralen uit de grond en maakt hij met behulp van het zonlicht, koolstofdioxide en water suikers aan. Dit verhoogt de weerbaarheid van de plant en geeft het gras een mooie diepgroene kleur.

Na enkele dagen zal je mos geel en later bruin verkleuren, zodra het mos bruin van kleur is kun je het eenvoudig uit je gazon verticuteren met een hark of verticuteer machine.


Het beste moment om klaver aan te pakken is na het verticuteren. Strooi na het verticuteren onze Gazon Booster, hier zit een hoog stikstof gehalte in wat je gazon een groei boost geeft. 
Door deze groei boost krijgt het klaver minder ruimte en wordt verdrongen door het gras.

Succes!

Plaats een opmerking

Let op, opmerkingen worden eerst beoordeeld voor dat ze online komen
zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December

Advies nodig?
Wij helpen je graag!