Kunstmest vs. Organische mest

visibility568 Bekeken comment0 Opmerking

Kunstmest:

Kunstmest de naam zegt het eigenlijk al op kunstmatige wijze gemaakt door de mens. Je kunt met kunstmest zeer gericht en afgemeten voeding geven aan je planten of het gazon en hetgeen geven wat ze op dat moment nodig hebben.

Het is niet zo dat kunstmest slecht is voor je bodemleven wat veel mensen denken maar het verbetert ook niets aan je bodemleven. Wel zitten er veel zouten in wat de kwaliteit van grond negatief beïnvloed.

De NPK waardes zijn bij kunstmest vaak hoger en verhoogd daarom ook de kans op overbemesting zoals ‘’wortelverbranding’’ de bruine plekken in je gazon.

Organische mest:

Organische meststoffen bestaan uit plantaardige of dierlijke grondstoffen. Omdat deze meststoffen uit de natuur komen zijn ze ook volledig afbreekbaar door de natuur.

Ten opzichte van de kunstmest zijn de NPK waardes lager maar hebben ze wel een langere werking.  Vaak zit er een hoog organische stof gehalte in organische mest en dit bevorderd de structuur en het vochtvasthoudend vermogen van de grond.

Plaats een opmerking

Let op, opmerkingen worden eerst beoordeeld voor dat ze online komen
zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December

Advies nodig?
Wij helpen je graag!